COC Twente-Achterhoek: signaal schooldirecteur doet pijn

coc twente achterhoek logoHet besluit van de schooldirecteur in Hengelo om homorollen te schrappen uit de musical voor Groep 8 is volgens COC Twente-Achterhoek ‘onbegrijpelijk en pijnlijk’.

De directeur besloot twee homorollen uit de musical van Groep 8 te schrappen omdat hij bang was dat een leerlinge van ouders die Jehova’s Getuige zijn, niet zou mogen meedoen.

Het COC betreurt het schrappen van de rollen, ‘die nota bene door de leerlingen van een openbare montessorischool zelf bedacht zijn’, met name voor de leerlingen op de Anninksschool met homoseksuele gevoelens of leerlingen met homoseksuele ouders’ en vraagt zich af wat het schrappen van de homorollen met hen doet.

De schooldirecteur geeft met zijn besluit volgens de regionale vereniging voor seksuele en genderdiversiteit ‘wellicht onbewust een signaal af: Homorelaties zijn niet oké’

Het COC verbaast zich er over dat de directeur voor dat hij de rollen schrapte geen contact heeft gehad met de ouders van de leerlinge, omdat ‘hij wel weet hoe ze erover denken. Hij achtte de kans groot dat hun dochter niet mee zou mogen doen. Kennelijk wist hij dat niet zeker. En wat vindt de dochter zelf van de homorollen? Kortom; was er wel een probleem?’

COC Twente-Achterhoek heeft geprobeerd contact te krijgen met de schooldirecteur met het aanbod om ‘in gesprek te gaan over deze gebeurtenis en het beperken van de schade’.

‘Dit voorval laat ook weer eens zien dat godsdienstvrijheid nog vaak zwaarder weegt dan het verbod op discriminatie op grond van geaardheid. Het bewijst eens temeer het belang van het expliciet opnemen van het verbod op discriminatie op grond van geaardheid in artikel 1 van onze grondwet, waarvoor het COC zich al lang sterk maakt’, aldus COC Twente-Achterhoek.

 

(Bron: COC Twente-Achterhoek)



Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , ,

<span>%d</span> bloggers liken dit: