Lissabon Live (12): België niet naar finale

België heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Daarmee komt de succesreeks van onze zuiderburen ten einde. Na een tiende plaats (2016) en twee vierde plaatsen (2015 en 2017) wist zangeres Sennek vanavond niet genoeg punten te scoren om bij de hoogste tien landen te eindigen.

2018_Belgium_dress

Sennek (BELGIË)

Tijdens de eerste Halve Finale streden negentien landen voor tien finaleplaatsen. De landen die wél doorgaan zijn: Oostenrijk, Estland, Cyprus, Litouwen, Israël, Tsjechië, Bulgarije, Albanië, Finland en Ierland.

Opvallend is ook de uitschakeling van Azerbeidzjan en Armenië. Het is namelijk voor het eerst dat Azerbeidzjan niet doorgaat naar de finale. Ook Armenië is eigenlijk een vaste finale-klant. Slechts één keer eerder wist het land zich niet te plaatsen (2011).

Waylon zal donderdag in de tweede Halve Finale het Eurovisie podium betreden.

(foto’s: Barry van Cornewal / De Roze Golf)

2018_Austria_dress

César Sampson (OOSTENRIJK)

2018_Estonia_dress

Elina Nechayeva (ESTLAND)

2018_Cyprus_dress

Eleni Foureira (CYPRUS)

2018_Lithuania_dress

Ieva Zasimauskaitė (LITOUWEN)

2018_Israel_dress

Netta (ISRAEL)

2018_Czech Republic_dress

Mikolas Josef (TSJECHIË)

2018_Bulgaria_dress

Equinox (BULGARIJE)

2018_Albania_dress

Eugent Bushpepa (ALBANIË)

2018_Finland_dress

Saara Aalto (FINLAND)

2018_Ireland_dress

Ryan O’Shaughnessy (IERLAND)Categorieën:2018 Lissabon, Dossiers, Eurovisie Songfestival

%d bloggers liken dit: