Bermuda’s draait openstelling huwelijk voor homo’s terug

BermudaDe gouverneur van het Britse overzeese gebiedsdeel Bermuda heeft zijn handtekening gezet onder de wet die het homohuwelijk afschaft. Het parlement stemde in december in met de Domestic Partnership Act 2017, dat de openstelling voor het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht vervangt door de invoering van partnerschapsregistratie.

Met de handtekening van de gouverneur is de wet van kracht geworden.

De gouverneur, die op Bermuda koningin Elizabeth vertegenwoordigt, keert zich met zijn handtekening tegen een uitspraak van het Hooggerechtshof van Bermuda, dat in mei vorig jaar stelde dat het homohuwelijk moest worden toegestaan omdat in de grondwet van het eiland is vastgelegd dat discrimineren verboden is.

Negeren

Het conservatieve deel van de bevolking, kerkelijke leiders en een meerderheid in het parlement waren het daar niet mee eens en steunden het wetsvoorstel dat het homohuwelijk expliciet verbiedt. De gouverneur heeft niet uitgelegd waarom hij de uitspraak van het hof negeert.

De gesloten huwelijken tussen paren van gelijk geslacht blijven geldig.

Zelfbestuur

Bermuda is een welvarend eiland met 60.000 inwoners, in het noordwestelijke deel van de Atlantische Oceaan. Het ligt zo’n duizend kilometer uit de Amerikaanse kust en heeft zelfbestuur.

De Britse regering laat weten ‘zeer teleurgesteld’ te zijn over de invoering van het verbod, maar zal zich verder niet met de kwestie bemoeien. Een woordvoerder van premier May zegt dat het om een democratisch genomen besluit gaat en dat de relatie met overzeese gebiedsdelen gebaseerd is op respect voor het zelfbestuur daar.

 

(Bron: NOS, afbeelding Google Maps)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: