Tennisser Sandgren: sorry voor homofobe en racistische tweets

sandgren portretDe Amerikaanse tennisser Tennys Sandgren heeft op Twitter excuses gemaakt voor zijn controversiële uitlatingen in het verleden.

De 26-jarige tennisser maakte afgelopen week naam op de Australian Open, waar hij de kwartfinales haalde. Na zijn succes, werd zijn verleden uitgebreid belicht. Sandgren zocht in het verleden via sociale media contact met mensen uit rechts-extremistische hoek.

Daarnaast heeft hij zich in het verleden afkeurend uitgelaten over donkere NFL-spelers die weigeren te staan voor het Amerikaanse volkslied, uit protest tegen politiegeweld en discriminatie van zwarte Amerikanen.

Gelijkheid

sandgren

Ook plaatste hij de nodige homofobe en racistische opmerkingen op Twitter. Die berichten kwamen naar boven en leidden tot een storm van kritiek. Onder anderen Serena Williams riep Sandgren op excuses te maken.

Dat deed hij zaterdag in een lange boodschap. ‘Ik heb zelf geen rechts-extremistische ideeën en wil ook niet geassocieerd worden met die mensen. Ik geloof in de gelijkheid van mensen en steun iedereen met een open geest. In het verleden heb ik me niet altijd zo opgesteld, dat spijt me.’

 

(Bron: NOS/RTL, foto: screenshot YouTube)

 Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: