Psychiater mag getuigen in zaak tegen vrouw Orlando-schutter

Psychiater OrlandoDe advocaten van de vrouw van de Orlando-schutter mogen psycholoog Bruce Frumkin laten getuigen in de zaak tegen de vrouw. Zij wordt beschuldigd van medeplichtigheid en het belemmeren van de rechtsgang.

De vrouw, Noor Salman, zou van de plannen van haar man Omar Mateen hebben geweten.Ze werd begin vorig jaar opgepakt. Mateen schoot op 12 juni 2016 in gayclub Puls in Orlando 49 mensen dood en verwondde meer dan 100.

Ondervraging

Salman zou niets hebben gedaan om haar man tegen te houden. Ze heeft bekend dat ze wist van de aanval op Pulse, zeggen de aanklagers. De verdediging trekken de verklaringen van de vrouw in twijfel en wijzen er op dat ze een bekentenis aflegde na een ondervraging die meer dan 16 uur duurde.

Expert

Psycholoog Frumkon heeft de vrouw onderzocht op verzoek van de verdediging. Hij is expert op het gebied  van valse en gedwongen bekentenissen. Wat hij gaat verklaren, wordt niet bekend gemaakt om de jury niet te beïnvloeden.

De aanklagers moeten niet alleen bewijzen dat ze wist wat haar man ging doen, maar ook dat ze hem op de een of andere manier geholpen heeft. De zaak dient in maart.

 

(Bron en screenshot:  WFTV)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: