Bezorgde moeder strijdt al jaren tegen homofobe leuzen

Stop HomofobieEen moeder uit het Franse Chevilly,  in het departement Loiret, stoort zich al jaren aan leuzen tegen de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht en de mogelijkheid van adoptie door homostellen.

De leuzen staan geschilderd op een bouwsel langs de snelweg A 19.

De moeder, Stéphanie,  is getrouwd met een vrouw en heeft twee zonen. Ze stoort zich aan de leuzen en probeert al jaren -tevergeefs- de burgemeester en andere volksvertegenwoordigers te bewegen de leuzen weg te halen

Ze heeft nu foto’s op Facebook geplaatst. ‘Homofobie is een misdrijf volgens het Wetboek van Strafrecht. Dus hoe kan een volksvertegenwoordiger toestaan dat, vijf jaar na de invoering van de wet die het huwelijk voor paren van gelijk geslacht en adoptie regelt, deze teksten zichtbaar zijn op  grondgebied van de gemeente ?!’

‘Onze zoon kan binnenkort lezen en deze boodschap is onbegrijpelijk, zo niet discriminerend en gewelddadig. Voor hem zijn twee moeders net zo normaal als elke ander familiemodel.’

De moeder zegt ook president Emmanuel Macron, premier Édouard Philip en de verantwoordelijk staatssecretaris te hebben geschreven.

Stéphanie zette zondag haar bericht op Facebook en dat wordt inmiddels opgepikt door diverse organisaties die strijden tegen homofobie.

Stop Homofobie

(Bron en foto: Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: