Nieuwe wet: homo’s op Bermuda’s kunnen niet meer trouwen

Winston Godwin enHet homohuwelijk op de Bermuda’s is weer afgeschaft. Het parlement heeft ingestemd met de Domestic Partnership Act 2017, dat de openstelling voor het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht vervangt door de invoering van partnerschapsregistratie.

Inmiddels gesloten homohuwelijken blijven geldig

Minister Walton Brown van Binnenlandse Zaken vindt  dat paren van gelijk geslacht alle wettelijke rechten van heteroseksuele paren moeten hebben, behalve het huwelijk.

Discriminatie

Schaduwminister van Binnenlandse Zaken Patricia Gordon-Pamplin sprak zich uit tegen de nieuwe wet, omdat ze het niet juist vindt eerder toegekende rechten weer af te nemen en noemde de wet discriminerend.

Het homohuwelijk werd in mei gelegaliseerd, nadat Winston Godwin en zijn Canadese verloofde Greg DeRoche (foto) de weigering om te mogen trouwen bij het Supreme Court aanhangig hadden gemaakt en de zaak wonnen.

Referendumwinston-godwin-en-greg-leroche.jpg

In een eerder gehouden referendum stemde 69% van de mensen tegen de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht; 31% stemde vóór. De opkomst lag met 46,89% van de geregistreerde kiezers onder de vereiste 50%.

De Commissie voor de Rechten van de Mens en de Bermuda Rainbow Alliance hebben de wet bekritiseerd en spreken van ‘afschaffing van rechten’ voor paren van gelijk geslacht.

 

(Bron:  The Royal Gazette, foto: Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: