Gerechtshof in Egypte veroordeelt homo’s tot drie jaar celstraf

traliesEen gerechtshof in Caïro heeft zondag veertien homoseksuele mannen veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, wegens het verrichten van ‘abnormale’ seksuele handelingen. In afwachting van hoger beroep worden ze vrijgelaten als ze elk 5.000 Egyptische ponden betalen, zo’n € 230,–  

Van drie andere verdachten werd het proces uitgesteld om procedurele redenen.

Veiligheidstroepen arresteerden in Caïro vorige maand meerdere mannen op beschuldiging van het hebben van ‘abnormale ’seks en het aanzetten tot losbandig gedrag.

Regenboogvlaggen

Tijdens een concert van de Libanese groep Mashrou’ Leila in september zwaaiden fans met regenboogvlaggen. De zanger van de band is openlijk homoseksueel. Sindsdien voert de Egyptische overheid een repressieve campagne LGBTI’ers.

Wet

In Egypte geldt geen wettelijk verbod op homoseksualiteit,, maar het gerecht gebruikt vaak beschuldigingen als losbandigheid of prostitutie om relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht toch te veroordelen.

Campagne

Amnesty International lanceerde begin deze maand een campagne tegen de plannen in Egypte om homoseksualiteit strafbaar te stellen. Ook worden de autoriteiten opgeroepen  een einde te maken aan het vervolgen van LHBTI’ers.

 

(Bron: VTM nieuws)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: