Belgische oud voetballer speelde met drie homoseksuele profs

Carl HoefkensDe Belgische oud profvoetballer Carl Hoefkens heeft in een gesprek met de krant De Zondag gezegd dat hij met drie homoseksuele profvoetballers heeft samengespeeld.

‘Ik heb met drie homo’s samengespeeld, waaronder één echt grote naam. Zij staken dat niet weg in de kleedkamer. Eén kwam zelfs met zijn vriend naar de training. Maar ze vroegen wel om te zwijgen naar de buitenwereld toe. Vraag me niet waarom.’

Hoefkens zegt dat het om een buitenlandse speler van Club Brugge gaat en om twee spelers van Stoke City, waar hij gevoetbald heeft.

‘Namen kan ik niet noemen. Ik respecteer de vraag van die spelers. Je kan dat spijtig vinden. Ik hoop óók dat er eindelijk eens een grote speler opstaat en zegt: ik ben homo, so what. Dan kan dat taboe eindelijk verdwijnen. Ik zou het zeker doen mocht ik homo zijn. Vandaag is dat toch algemeen aanvaard in de samenleving? Dit is hét moment.’

De 39-jarige voormalige international van België en speler van onder meer Lierse SK, Stoke City en Club Brugge stak in 2012 zijn nek uit door op de voorkant van homoblad ‘17 inch’ te verschijnen.

Hij was toen al getrouwd met Vanessa met wie hij twee kinderen heeft.

‘Dat was in een periode van oplopend geweld tegen homo’s. Mijn ouders hebben mij altijd ingepeperd dat elke mens gelijk is, wat zijn geaardheid ook is. Ik vind het vreemd dat homoseksualiteit nog steeds een taboe is in het voetbal’, aldus Hoefkens in De Zondag.

(Bron: De Zondag, foto: cover 17 inch)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: