Politie Zanzibar treedt op tegen homoseksuelen op het eiland

ZanzibarDe politie van het toeristische eiland Zanzibar, dat behoort tot Tanzania, wil homoseksuelen voor het gerecht brengen. Dat heeft de politiecommandant op het eiland gezegd.

Hoewel homoseksualiteit in heel Tanzania bij wet verboden is, wordt er vaak niet tot strafrechtelijke vervolging overgegaan. Maar daarin wil de politiecommandant op Zanzibar, dat een grote mate van autonomie heeft, verandering brengen.

Aanhoudingen
De politie in Zanzibar pakte vorige week twintig homoseksuele mannen en vrouwen op die meededen aan een workshop over hiv en aids. Ze zijn allemaal op borgtocht vrijgelaten, maar zijn volgens politiecommissaris Hassan wel stevig ondervraagd. ‘De politie kan niet zijn ogen sluiten voor deze praktijken.’

Dertig jaar cel
Tanzania bestraft seks tussen homoseksuele mannen met een maximumstraf van dertig jaar gevangenis. Ondanks dit verbod op homoseksualiteit was Tanzania tot voor kort toleranter tegen homo’s dan veel andere Afrikaanse landen. Maar de laatste tijd zijn er meer straffen opgelegd, wat ook heeft geleid tot meer discriminatie.

Conservatief
Zanzibar is erg conservatief en heeft een voornamelijk islamitische bevolking. Het eiland moet het vooral hebben van toeristen. Het staat bekend om de mooie duikplekken en koraalriffen. Ook is het populair bij kitesurfers.

 

(Bron: NOS, kaart: Google Maps)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: