Opnames in Drenthe; transseksualiteit thema van ‘Anders’

Film DrentheIn Drenthe is begonnen met de opnames van de korte film ‘Anders’. Het is een korte film met een transgender-thema, geregisseerd door Reinout Hellenthal uit Assen..

‘Het is een uitdaging. Het is prachtig om te mogen maken. Ook een eer, want in Drenthe worden niet heel veel films gemaakt, zeker niet met dit thema, dus dat maakt het heel erg uniek’, zegt Hellenthal tegen RTV Drenthe.

Een deel van de film wordt in Rolde opgenomen. ‘Dat is toch heel karakteristiek, als je kijkt naar de bouw van de kerk maar ook het platteland, de omgeving. Dat is iets wat deze film heel erg sterk kan maken. En dankzij de acteurs die we hebben, komt het verhaal heel erg tot z’n recht.’

Anders
In de film probeert Alex te ontdekken wie hij in werkelijkheid is. Maas Bronkhuyzen (foto): ‘Ik speel Alex. Een jongen die heel erg met zichzelf worstelt. En die heeft een heel erg groot probleem met zichzelf en dat zie je steeds meer in de film.’

Regenboog
Volgens gedeputeerde Henk Jumelet zit de acceptatie van homo- en transseksualiteit nog in de taboesfeer. Daarom trekt de provincie 60.000 euro uit voor de korte film. Drenthe werd vorig jaar als eerste provincie in Nederland tot Regenboogprovincie gedoopt. Ook zijn bijna alle Drentse gemeenten inmiddels Regenbooggemeente.

‘Iedereen wil gelukkig zijn. Iedereen wil zich geaccepteerd voelen ongeacht welke voorkeur je ook hebt. En ik denk dat dat het belangrijkste is van dit verhaal’, aldus regisseur Hellenthal.

Première
De film gaat in première op woensdag 11 oktober tijdens Coming-Outdag. ‘Anders’ wordt ook uitgezonden door TV Drenthe.

 

(Bron: RTV Drenthe, foto:screenshot RTV Drenthe)Categorieën:En verder

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: