Brochure voor meer kennis over transgenders binnen kerk

Heleen ZorgdragerMet een brochure over transgenders wil de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam kerken en geloofsgemeenschappen het gebrek aan kennis binnen de kerken en christelijke geloofsgemeenschappen wegnemen.

De brochure ‘Trangender, geloof en kerk’ is geschreven door Heleen Zorgdrager van de onderzoeksgroep ‘Transcenders’, die al langere tijd bezig is met vragen rond ‘genderidentiteit, kerk en geloof’.

In de brochure worden begrippen uitgelegd en er wordt een indruk gegeven van wat men meemaakt bij de ontdekking van genderdysforie. Inzicht in dat proces kan kerken helpen om op een juiste manier met transgenders om te gaan en op te vangen.

Steun

Heleen Zorgdrager: ‘Ik vind het belangrijk dat er binnen kerken toegankelijke informatie is om de vreemdheid en het onbegrip rond transgender-zijn weg te nemen. Allereerst als steun in de rug voor de mensen zelf, maar ook omdat ze de gemeenschap zoveel te bieden hebben. De kerk doet zichzelf tekort als ze al dat licht onder de korenmaat laat.’

Trans Pride 

De eerste exemplaren van de brochure worden zondag overhandigd aan Corine van Dun, voorzitter van Transgender Netwerk Nederland, Eveline van den Boom, voorzitter van Transvisie, en aan ds Henk Meulink, voorzitter van de Raad van Kerken Amsterdam. Dat gebeurt om 14.00 uur, na de eerste Trans Pride Kerkdienst die om 12.00 uur begin in de Keizersgrachtkerk aan de Keizersgracht 566 in Amsterdam.

 

(foto: PThU)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: