Asielzoeker uitgezet: ondanks partner niet homo genoeg

Asielzoeker Jamaica Byron 02Nederland zet vrijdag een Jamaicaanse asielzoeker alsnog uit naar Suriname. De man, Byron, zegt dat hij homo is, maar zijn verhaal is volgens de IND niet geloofwaardig. Ook de rechter oordeelde donderdag negatief.

Byron heeft een partner, eveneens uit Jamaica, die inmiddels een verblijfsvergunning heeft. Bovendien heeft de partner een baan.

Byron vluchtte via Suriname naar Nederland. Omdat Jamaica geen uitgeprocedeerde asielzoekers toelaat, wordt Byron op het vliegtuig naar Suriname gezet.

Een poging twee weken geleden om hem uit te zetten naar Suriname mislukte. De piloot wilde de man niet meer meenemen, nadat hij hardhandig was aangepakt door Surinaamse agenten die hem moesten begeleiden. Nu wordt hij beleid door mensen van de Koninklijke Marechaussee.

 

 

(Bron en foto: LGBT Asylum Support)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

<span>%d</span> bloggers liken dit: