Negen maanden cel voor politieman die homo’s afperste

HOP Vliegveld EnschedeDe politieman uit Wijk bij Duurstede die bezoekers van homo-ontmoetingsplekken afperste, heeft negen maanden gevangenisstraf gekregen, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vrijdag bepaald.

Ook moet de 37-jarige man in totaal 2.850 euro schadevergoeding betalen en krijgt hij een verplichte psychologische behandeling.

De man maakte foto’s van de auto’s van bezoekers van homo-ontmoetingsplaatsen. In de politiecomputer zocht hij uit wie de eigenaar van auto’s en stuurde vervolgens een dreigbrief. Alleen als er duizend euro zou worden betaald, zou hij de foto’s niet openbaar maken.

Eis

Het Openbaar Ministerie had twee jaar cel geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Volgens de officier van justitie heeft de man een persoonlijkheidsstoornis en is hij verminderd toerekeningsvatbaar.

Spijt

De man betuigde eerder spijt in de rechtbank. ‘Ik heb de impact niet overzien. Ik walgde van mezelf dat ik die brieven heb verstuurd.’ Hij verklaarde in totaal 37 brieven te hebben verstuurd, maar ging van 80 kentekens de gegevens na. Er kwamen 20 aangiftes en 31 meldingen binnen.
(Bron: RTV Utrecht)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: