Geen regenboogvlag op gemeentehuis van Berkelland

Gemeentehuis BorculoEen motie van Gemeentebelangen (GB) in de gemeente Berkelland om op ‘coming out-dag’ de regenboogvlag te laten wapperen op het gemeentehuis in Borculo, heeft het niet gehaald.

De burgemeester adviseerde  het vlaggenprotocol niet te verruimen. ‘Dan gaan we heel verzoeken ontvangen. We wezen al een aanvraag van het Rode Kruis af dat dit jaar driemaal bij ons wilde vlaggen vanwege het 150-jarig bestaan.’

De motie werd met 14 stemmen tegen (CDA, GroenLinks, OBL (Ondernemend Berkelland) en VVD en 13 stemmen voor (D66, GB en PvdA) verworpen.

GB-fractievoorzitter Anjo Bosman noemde de regenboogvlag op het gemeentehuis een steun in de rug. ‘Het gaat wel om 6 procent van de bevolking, een heel grote doelgroep.’

Roze vlag

Jolanda Kuipers, fractievoorzitter D66,  noemde vreemd dat vorig jaar, voorafgaand en tijdens de doortocht in Borculo van de wielerkoers Giro d’Italia, wel een roze vlag bij het gemeentehuis hing. ‘Dat had achteraf bekeken ook niet gemogen’, stelde burgemeester Joost van Oostrum.

 

(Bron: Tubantia, foto: gemeente Berkelland)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: