Café COC in Middelburg dicht; huur is niet op te brengen

COC ZeelandNiet rendabel en ingehaald door het internet. Het enige COC-café in Zeeland heeft zijn deuren gesloten. Door teruglopende bezoekersaantallen was de huur niet meer te betalen.

Volgens voorzitter Jeffrey Walhout ‘is het niet meer van deze tijd om specifiek in een café af te spreken. Een druk op de knop en je hebt al je vrienden en kennissen die je wilt ontmoeten op je telefoon’. Op de feestavonden na kwamen er op reguliere avonden te weinig mensen naar het café.

Kansen

De sluiting van het café in Middelburg biedt het COC Zeeland ook kansen volgens Walhout. Doordat ze niet meer vastzitten aan een bepaalde locatie: ‘We kunnen ons nu richten op verschillende plekken in Zeeland door in Terneuzen, Goes, Middelburg of Vlissingen een locatie af te huren’, zei Walhout in Zeeland wordt wakker. ‘We kunnen ons weer gaan richten op de basis; het informeren, adviseren van instanties en gemeentes en het helpen van mensen die het nodig hebben.’

Elke maand

De belangenorganisatie blijft feest-, informatieavonden en borrels organiseren, maar dan op wisselende locaties in de provincie. Het streven van de organisatie is om elke maand minstens een feest of borrel te organiseren.

 

(Bron en foto: Omroep Zeeland)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: