Regenboogsteden willen doorgaan met beleid voor LHBT’ers

Rgenboogversiering GemeentehuisDe 45 Regenboogsteden willen doorgaan met het beleid dat is gericht op de sociale acceptatie, emancipatie en veiligheid van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT).

Dat staat in de verklaring ‘Van Regenboog naar Horizon’ die tijdens Roze Zaterdag is aangeboden aan een vertegenwoordiger van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen door de wethouders Eric Logister (’s-Hertogenbosch) en Annemieke van de Ven (Oss) .

De Regenboogsteden geven aan goede ervaringen te hebben opgedaan. De gemeenten zeggen steeds ‘waar mensen die niet ‘gewoon’ hetero zijn in onze samenleving tegenaanlopen en zien vooral de noodzaak van het voortzetten van het beleid.’

In de verklaring staat beschreven hoe de gemeentes de komende jaren met dit thema verder willen. ‘Door nog beter samen te werken, bijvoorbeeld met scholen, sport verenigingen en jongerenwerk. En door de projecten die zijn ontwikkeld tijdens het regenboogprogramma om te zetten naar een structurele aanpak. Daarnaast willen de gemeentes meer rekening houden met dit thema bij het andere beleid dat ze zelf maken zoals jeugd- onderwijs- of sportbeleid.’

De Regenboogsteden krijgen voor het uitvoeren van het ‘roze’ beleid en subsidie van het Rijk.

Tot de 45 Regenboogboogsteden behoren naast Oss en ’s-Hertogenbosch, samen met de Regio Noord-Brabant de organisatoren van Roze Zaterdag 2017, Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Assen, Breda, Capelle a/d IJssel, Delft, Den Haag, Deventer, Diemen, Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Goes, Groningen, Haarlem, Heerlen, Helmond, Hengelo, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Oldambt, Purmerend, Roermond, Rotterdam, Schiedam, Sittard-Geleen, Sneek /Sud West Fryslan, Tilburg, Utrecht, Venlo, Weert, Westland,  Zaandam, Zoetermeer en Zwolle.

 

(Bron: Gemeente ’s-Hertogenbosch, foto: Twitter)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: