Kiev Live (13): Startvolgorde finale bekend

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben de EBU en de Oekraïense omroep de startvolgorde van de grote finale bekendgemaakt. De volgorde wordt bepaald door de producenten van de Oekraïense omroep en is goedgekeurd door de EBU.

Om partijdigheid te voorkomen is vooraf de startpositie van gastland Oekraïne wel geheel door loting bepaald. Bij de overige landen bepaalde een loting alleen of een land in de eerste of tweede helft van de show zal optreden. OG3NE moet aanstaande zaterdag als zesde van de zesentwintig landen optreden. De grote favorieten Italië en Portugal zijn als negende en elfde aan de beurt.

OG3NE_semi2_press

OG3NE direct na de tweede halve finale

De complete startvolgorde is als volgt:

1. Israel
2. Polen
3. Wit-Rusland
4. Oostenrijk
5. Armenië
6. Nederland
7. Moldavië
8. Hongarije
9. Italië
10. Denemarken
11. Portugal
12. Azerbeidzjan
13. Kroatië
14. Australië
15. Griekenland
16. Spanje
17. Noorwegen
18. Verenigd Koninkrijk
19. Cyprus
20. Romanië
21. Duitsland
22. Oekraïne
23. België
24. Zweden
25. Bulgarije
26. Frankrijk

(foto’s: Barry van Cornewal)Categorieën:2017 Kiev, Dossiers, Eurovisie Songfestival

%d bloggers liken dit: