Meerderheid raad Harderwijk stemt tegen regenboogpad

Regenboogpad Tilburg foto gemeente TilburgHarderwijk krijgt geen regenboogpad. De raadsleden van de ChristenUnie, het CDA en Gemeentebelang stemden tegen een motie van de VVD.

‘Ons hebben geen geluiden bereikt dat er in Harderwijk sprake is van discriminatie, ook niet op grond van geaardheid. Een dergelijk pad zal voornamelijk geassocieerd worden met homoseksualiteit en vestigt daarbij juist de aandacht op het ‘anders-zijn'”, aldus CU-fractievoorzitter Marcel Companjen.

Averechts effect

CDA-raadslid Eric van Luxemburg vond dat ‘iedereen, maar dan ook iedereen, gelijk is’ . Een voetgangersoversteekplaats in de kleuren van de regenboog zou ‘daarom juist een averechts effect’ hebben.

VVD-raadslid Menno Doppenberg wilde met de motie ‘uiting geven aan de verdraagzaamheid’ in Harderwijk. Hij stelde voor om zo’n pad aan te leggen om zo ‘wederzijds respect van verschillende overtuigingen, achtergronden, of seksuele gerichtheid te vergroten’.

Steun

Hij kreeg steun van de raadsfracties van Stadspartij Harderwijk Anders, D66, PvdA en de motie werd ook mede-ingediend door de fractie Karayavuz. De motie werd omarmt door het college van Burgemeester en Wethouders.

 

(Bron: Het Kontakt Harderwijk, foto: regenboogpad Tilburg)Categorieën:Nieuws

%d bloggers liken dit: