Wie draait op voor onderhoud hek langs ’t Ginkelse Zand?

Ginkelse Zand 02Voor het vervangen van het hekwerk op parkeerplaats ’t Ginkelse Zand langs de A12 trekt de gemeente Ede € 20.000,– uit. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van GroenLinks/PE en D66.

De parkeerplaats en het achtergelegen bos was in trek als homo-ontmoetingsplaats, totdat augustus vorig jaar de gemeente de klaphekken afsloot, die toegang gaven tot het bos.

Ede besloot het hek van Rijkswaterstaat over te nemen, zodat de klaphekken kunnen worden weggehaald.

Het college van Burgemeester en Wethouders stelt in de antwoorden dat Rijkswaterstaat het hek vervolgens gaat onderhouden en eventuele reparaties zal uitvoeren.

Volgens Stichting Platform Keelbos klopt die informatie niet. Uit stukken die de stichting met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur in handen kreeg staat dat Rijkswaterstaat de gemeente verantwoordelijk houdt voor het uitvoeren van onderhoud en eventuele noodreparaties.

Het college antwoordt verder dat er op andere plaatsten geen toename is geconstateerd van het aantal mannen dat sekscontacten zoekt. Het Roekelse Bos aan de weg van Ede naar Apeldoorn zou nu vaker bezocht worden door mannen die opzoek zijn naar contacten.

Volgens het college komen er daar circa tien personen per dag en ‘er wordt geen toename verwacht, omdat kapwerkzaamheden twee jaar geleden dit gebied opener hebben gemaakt.’ Bovendien is het bos, zo stelt het college, moeilijker te bereiken, omdat het niet aan een snelweg ligt.

 

(Bron: Platform Keelbos/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: