Raad van State buigt zich over sluiting HOP Leikant

hop-leikant-4-aDe plaatsing van hoge hekken op de parkeerplaats Leikant langs de A58 bij Tilburg betekent het einde van de homo-ontmoetingsplaats.

Dat betoogde Antonie Mathijsen van Platform Keelbos vandaag tijdens een zitting van de Raad van State.

Stichting Platform Keelbos zet zich in voor bezoekers van homo-ontmoetingsplaatsen en stapte naar de Raad van State toen de gemeente Goirle bezwaren van de stichting tegen het plaatsen van een hek tussen de parkeerplaats en het achter gelegen bos niet inhoudelijk wilde behandelen

Het bos bij de parkeerplaats is al meer dan dertig jaar een ontmoetingsplaats voor homo’s, ‘de grootste van Noord-Brabant’ benadrukte Mathijsen.

Herinrichten

De vorige eigenaar van het bosperceel had geen enkele moeite met de mannen die opzoek waren naar contacten met andere mannen. De nieuwe eigenaar heeft dat wel. Volgens de gemeente wil hij het bos deels voor paarden gebruiken en deels herinrichten en later weer openstellen voor wandelaars.

Belanghebbende

De Raad van State gaat eerst bepalen of de stichting wel belanghebbende is als beschermer van de belangen van de bezoeker van de homo-ontmoetingsplek. Als dat het geval is, dan is dat een opsteker voor de stichting , omdat het platform dan als gesprekspartner serieus genomen moet worden door de gemeente Goirle, maar ook in de toekomst door andere overheden als het gaat om homo-ontmoetingsplaatsen.

Ede

Zo is Platform Keelbos ook in een juridisch gevecht verwikkeld met de gemeente Ede over de sluiting van homo-ontmoetingsplek ’t Ginkelse Zand.

 

(Bron: Brabants Dagblad)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: