Engelse kerk overweegt afschaffing celibaat homopriesters

church-of-englandDe leiders van de Church of England gaan voostellen het celibaat voor homoseksuele predikanten op te heffen. Volgens de huidige regels moeten homoseksuele predikanten mogen wel een partnerschap aan gaan, maar ze moeten beloven zich te onthouden van seks; heteroseksuele predikanten kunnen trouwen.

Het controversiële voorstel zal naar verwachting volgend jaar worden besproken door de algemene synode, de jaarlijkse algemene vergadering van de Church of Engeland.

De huidige regels liggen in lijn met het standpunt dat seks alleen binnen het heterohuwelijk is toegestaan.

Bronnen zeggen dat er bisschoppen zijn die het niet eerlijk vinden dat de ene groep geestelijken met opdringerige vragen over hun seksleven worden geconfronteerd, terwijl heteroseksuele geestelijken die vragen niet krijgen. Alle geestelijken moeten gelijk worden vertrouwd om te voldoen aan de morele richtlijnen van de Kerk.

Conservatieve krachten binnen de Church of England vinden het opheffen van het celibaat voor homo-geestelijken een hellend vlak en zien het als een opmaat naar het toestaan van het homohuwelijk binnen de kerk.

Het document, waarin het voorstel staat om het celibaat af te schaffen, wordt volgende maand verwacht. Het thema homoseksualiteit is al vele jaren een punt van discussie binnen de kerk.

 

(Bron: Daily Mail)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: