Jarig COC Zwolle wil in gesprek over seksuele diversiteit

peperbusCOC Zwolle lanceert vrijdag de campagne ‘Kun je zijn wie je bent?’. De campagne is gericht op de 23 gemeenten in het verzorgingsgebied van homobelangenvereniging. De komende tijd worden alle gemeenten bezocht om te praten over wat er speelt rond het thema seksuele diversiteit.  

De lancering van de campagne valt samen met de viering van het 40-jarig bestaan van de vereniging en betekent een nieuwe koers voor COC Zwolle.

Voorzitter Ilja de Jong: ‘Hard strijden voor gelijke rechten voor de LHBT-gemeenschap is in Nederland anno 2016 gelukkig niet meer nodig. En kwamen LHBT’s vroeger naar het COC om gelijkgestemden te ontmoeten, die behoefte aan ‘een eigen plek’ is de laatste jaren steeds minder geworden. Een goed teken! Het brengt COC Zwolle dan ook op een nieuwe koers: die van samenwerking en dialoog. We blijven voorlichten, informeren en de belangen van LHBT’s behartigen. En ook alle activiteiten blijven we organiseren. Maar we willen vooral in gesprek.’

Vooroordelen en onwetendheid

De Jong: ‘Seksuele diversiteit en genderidentiteit zijn nog geen makkelijke gespreksonderwerpen. Homo-grappen vliegen je om de oren, net als nieuwsberichten over discriminatie en geweld tegen LHBT’s. Meestal gebaseerd op vooroordelen of onwetendheid – en dáár willen we wat aan doen. COC Zwolle gaat daarom actief het gesprek aan over seksuele diversiteit. Ons doel is dat iedereen zichzelf kan, mag en durft te zijn.’Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: