Paarse Vrijdag is op veel scholen in Nederland gevierd

paarse-vrijdag-hengeloEen van de scholen die vandaag paars kleurde vanwege Paarse Vrijdag was het Twickel College in Hengelo.

De meeste leerkrachten en een aantal leerlingen kwamen in paarse kleding naar school. De school was versierd met paarse vlaggetjes en de bordjes voor heren- of damestoilet waren weggehaald.

Voorlichting

Het Twickel College in Hengelo wil graag een tolerante school zijn en draagt dat ook uit door mee te doen met ‘paarse vrijdag’. De mentors geven in de klas voorlichting over verschillen in seksualiteit.

Enkele leerlingen van de school hadden een speciale activiteit georganiseerd. Je kon je nagels paars laten lakken, je lippen paars stiften of op de foto gaan met paarse attributen.

Panseksueel

Kirsten Vos is leerling op het Twickel en heeft een andere geaardheid dan de meeste leerlingen. ‘Ik ben panseksueel en dat betekent dat ik op zowel mannen, vrouwen als transgenders val.’ Kirsten ervaart geen andere behandeling dan de overige leerlingen op school. ‘Maar een dag als vandaag voelt voor mij als een extra feestje’, zegt ze.

Solidariteit

Paarse Vrijdag wordt sinds 2010 in Nederland op de tweede vrijdag van december gehouden, uit solidariteit met homo’s, lesbiennes en transgenders onder scholieren.

 

(Bron en foto: RTV Oost)Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: