Eurovisie Songfestival in 2017 mogelijk niet in Oekraïne

Jamala 03Het is nog maar de vraag of het Eurovisie Songfestival in Oekraïne wordt gehouden. Het land won vorig jaar het songfestival en zou daarom in 2017 gastland zijn. Maar volgens insiders is de organisatie een chaos en loopt de planning maanden achter. 

Zo werd de aankondiging dat Kiev de stad is waar het songfestival gehouden wordt al drie keer uitgesteld. De topman van de staatstelevisie is vorige maand opgestapt, omdat de kosten van de organisatie steeds verder opliepen.

Er zou vandaag een geheime bijeenkomst zijn geweest van de European Broadcast Union, die het Eurovisie Songfestival coördineert.

Zangeres Jamala won dit jaar het songfestival met het nummer 1944. Er was ophef over het lied: het zou een politiek statement zijn tegen de annexatie van De Krim door Rusland.

Propaganda

Duitsland, Rusland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk zouden bereid zijn het festival te organiseren. Komende donderdag en vrijdag is de algemene jaarvergadering van de EBU en verwacht wordt dat daar bekend gemaakt wordt waar het Eurovisie Songfestival in 2017 gehouden wordt.

Volgens een topman van de Oekraïense staatstelevisie zou de EBU al eerder gedreigd hebben uit te wijken naar een ander land, maar premier Groysman deed dat verhaal af als ‘propaganda’.

 

(Bron: EénVandaag)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: