In Marokko zijn twee mannen in bed betrapt en opgepakt

hand in hand homoIn Marrakesh zijn een 70-jarige Spanjaard en een Marokkaanse man van in de twintig opgepakt. De twee werden samen in bed betrapt door de schoonmaakster van het hotel waar ze overnachtten. Homoseksuele handelingen zijn strafbaar in Marokko.

De mannen zitten in voorarrest. Ze kunnen een gevangenisstraf krijgen van maximaal drie jaar.

Het nieuws komt op de dag van de rechtszaak tegen twee tienermeisjes. Ze staan terecht omdat ze, ook in Marrakesh, elkaar hebben gekust. Sanaa (16) en Hajar (17) werden door de familieleden van Sanaa aangegeven. Die hadden een foto onder ogen gekregen waarop te zien was hoe de meisjes elkaar op het dakterras van Sanaa’s ouderlijk huis kusten. Vrijdag 9 december horen de twee wat hun straf is.

Onvergeeflijke daad

De rechtszaak tegen de twee meisjes is uniek. Normaal gesproken zijn het jongens en mannen die zich voor homoseksuele daden in Marokko moeten verantwoorden tegenover de rechter. Dat ze werden aangegeven door hun eigen familie, is geen uitzondering. Homoseksualiteit wordt door een grote groep Marokkanen nog steeds gezien als een afwijking en eraan toegeven als een onvergeeflijke daad.

NOS-correspondent Sjoukje Rietbroek peilde in Marokko de meningen over homoseksualiteit. Haar bijdrage is te lezen op nos.nl.

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: