Protestantse Kerk zet homohuwelijk weer op agenda

bidden-gevouwen-handenDe Protestantse Kerk Nederland zet het homohuwelijk opnieuw op de kerkelijke agenda. Bijna alle synodeleden willen opnieuw praten over het homohuwelijk.  Dat zou de afgelopen dagen zijn gebleken tijdens de halfjaarlijkse synodevergadering van de kerk, meldt Trouw.

Dat betekent niet dat die synodeleden vinden dat de kerkregels over het huwelijk moeten veranderen. Een deel van hen vindt dat alles bij het oude moet blijven.

Binnen de Protestantse Kerk Nederland, een fusie van de hervormde, gereformeerde en evangelisch-lutherse kerk, wordt al lange tijd gediscussieerd over het huwelijk. De PKN-kerkorde bepaalt dat heterohuwelijken kunnen worden ingezegend en dat andersoortige levensverbintenissen kunnen worden gezegend. Het verschil tussen zegenen en inzegenen maakt duidelijk dat het homohuwelijk en het heterohuwelijk voor de kerk niet dezelfde status hebben.

Een deel van de synode vindt dat dat de twee huwelijksvormen gelijk getrokken moeten worden.Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: