Proces tegen zoenende Marokkaanse meisjes uitgesteld

marrakech-foto-seqoyaHet proces tegen twee tienermeisjes uit Marrakesh is uitgesteld tot 25 november. Dat meldt de nieuwssite Le360.

Aanvankelijk zou er afgelopen vrijdag een hoorzitting zijn. De twee meisjes worden beschuldigd van homoseksualiteit.

De meisjes, Hajar (17 en Sanae (16) werden 27 oktober gearresteerd, nadat een familielid van Sanae een foto had gemaakt waarop te zien is hoe de meisjes elkaar een kus geven. De foto werd getoond aan de ouders van Sanae, die hun dochter naar de politie brachten.

De twee belandden in een cel, maar werden 3 november op borgtocht vrijgelaten.

Steun

Negentien organisaties ondersteunen de meisjes en eisen de intrekking van artikel 489 van het Marokkaanse Wetboek van Strafrecht, dat homoseksualiteit strafbaar stelt. Er staat een gevangenisstraf op van zes maanden tot drie jaar en een boete van tussen de 120 en 1200 Dirham (€ 11,– en € 110,–).

De organisaties melden dat één van de meisjes ernstig werd mishandeld door haar familie voordat ze werd overhandigd aan de politie.

Fouten

Ook vinden ze dat justitie fouten gemaakt heeft. De familie van Hajar werd pas twee dagen na de arrestatie ingelicht. Ouders hebben in Marokko het recht om verhoren bij te wonen en dat is niet gebeurd, ook niet tijdens de hoorzitting voor de openbare aanklager in de rechtbank, terwijl het meisje wel minderjarig is.

 

(Bron: Le360, Marokko Nieuws, foto: Seqoya)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: