Koning Willem-Alexander gaat op bezoek bij jarig COC

willem-alexander-foto-rvd-jeroen-van-der-meydeKoning Willem-Alexander brengt op dinsdagmiddag 22 november een bezoek aan COC Nederland in Amsterdam vanwege het 70 jarig bestaan van de belangenorganisatie voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

Het bezoek van de Koning staat in het teken van de organisatie en van de LHBT-gemeenschap zelf. Hij gaat die middag in gesprek met jongeren, ouderen en LHBT’s met een biculturele – of religieuze achtergrond over hun ervaringen. Ook spreekt de Koning vrijwilligers en medewerkers van COC Nederland en de twintig regionale COC-verenigingen.

Steun

‘We zijn vereerd door dit bezoek,’ reageert COC-voorzitter Tanja Ineke. ‘We voelen het als een bijzondere steun in de rug voor LHBT’s in Nederland en de wereld op de weg naar acceptatie en gelijke rechten.’

Oudste

Het COC zet zich sinds 1946 in voor gelijke rechten en sociale acceptatie voor LHBT’s in Nederland en het buitenland. Het is de oudste nog bestaande LHBT-organisatie ter wereld. De organisatie maakte zich onder meer hard voor decriminalisering van homoseksualiteit (1971), openstelling van het burgerlijk huwelijk als eerste land ter wereld (2001) en de verplichting voor scholen om LHBT-acceptatie te bevorderen (2012). Het COC ondersteunt LHBT-organisaties in meer dan vijfendertig landen.

Koningin Máxima was in 2013 aanwezig bij een Europese LHBT-conferentie en eerder dit jaar bij een congres over transgenderzorg.

 

(Bron: RVD, COC, foto Jeroen van der Meyde – RVD)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: