Meidengroep O’G3NE voor Nederland naar songfestival

ogene-02Meidengroep O’G3NE gaat volgend jaar voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Oekraïne. Dat heeft de AVROTROS bekendgemaakt

Het is nog niet duidelijk welk nummer O’G3NE gaat zingen. Dat wordt op een later moment bekendgemaakt. Meerdere schrijvers gaan nu aan het werk en daar wordt dan het beste liedje uit gekozen.

De meidengroep bestaat uit de zussen Lisa, Amy en Shelley Vol. In 2014 wonnen ze The Voice of Holland. Ze hebben al ervaring op een songfestival: in 2007 deden ze, toen nog zonder de naam van hun huidige groep, mee aan het Junior Songfestival. Daar werden ze elfde.

De zussen zijn zelfverzekerd. ‘Het is tijd dat we gaan winnen, we zien het als een missie,’ zegt Amy. De meiden denken ook dat ze een voorsprong hebben omdat ze al Songfestival ervaring hebben. ‘Tien jaar geleden stonden we op het Junior Songfestival. In ons leven gebeurt niets zonder toeval,’ zegt Shelley. ‘Alles heeft een reden en dit ook. We denken dat het een voordeel is dat we het hele circus al een keer hebben meegemaakt.’

Slow Down

Dit jaar ging Douwe Bob namens Nederland naar het Songfestival. De zanger eindigde in de finale als elfde met het nummer Slow Down.

De Oekraïense zangeres Jamala won de liedjeswedstrijd. Haar 1944, over de deportatie van de Krim-Tataren door de Sovjetunie, kreeg de meeste punten.

Het Eurovisie Songfestival wordt volgend jaar in de week van 13 mei in Kiev gehouden.

 

(Bron: NOS, foto: AVROTROS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: