Zanger Pete Burns (57) van Dead or Alive is overleden

pete-burnsPete Burns, zanger van de Britse new-waveband Dead or Alive, is als gevolg van een hartstilstand overleden. Dead or Alive had met You Spin Me Round in 1985 wereldwijd zijn grootste hit. 

Burns stopte met school toen hij 14 jaar was en ging werken. Achter de toonbank van een platenzaak in Liverpool maakte hij kennis met de lokale popbands van de jaren zeventig. Na een aarzelende muzikale start richtte hij in 1980 Dead or Alive op. Terwijl de band in de loop der jaren in Engeland op de achtergrond raakte, bleef Dead or Alive tot in de jaren negentig erg populair in Japan.

Cosmetische chirurgie

Met zijn androgyne verschijning trok Burns alle aandacht naar zich toe.  Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij zijn toevlucht nam tot cosmetische chirurgie om er steeds vrouwelijker uit te zien. Bij een teleurstellend resultaat sleepte hij de plastisch chirurg voor de rechter.

Over zijn geaardheid zegt hij in zijn biografie ‘Pete Burns, Freak Unique, My Autoibiography’:  ‘[People] always want to know – am I gay, bi, trans or what? I say, forget all that. There’s got to be a completely different terminology and I’m not aware if it’s been invented yet. I’m just Pete.

Burns was ook een televisiepersoonlijkheid. Zo deed hij in 2006 mee aan de realityshow Celebrity Big Brother. Daarna bleef hij een graag geziene gast bij tv-programma´s.

Nieuw album

De dood van Burns komt slechts enkele dagen voor Dead or Alive een nieuw album uit zou brengen. Op 28 oktober moet het compilatiealbum Sophisticated Boom Box MMXVI in de schappen liggen, schrijft de Daily Mail.

Pete Burns is 57 jaar geworden.

 

(Bron: NOS, Daily Mail, foto: Facebook)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: