Publieksprijs Pride Photo Award voor serie ‘Polariteit’

lana‘Polariteit’ van de Oekraïense fotograaf Lana Yanovska heeft de publieksprijs 2016 van de Pride Photo Award gewonnen.

‘Polariteit’ is een serie foto’s over androgynie en genderexpressie. Lana Yanovska vroeg voor haar serie androgyne mensen om twee keer te poseren: een keer klassiek mannelijk en een keer vrouwelijk.

Met de serie wil ze duidelijk maken hoezeer genderrollen een act zijn, en confronteert ze ons met onze eigen gendernormen. De serie won tevens de eerste prijs in de categorie van dit jaar: ‘Insiders/Outsiders’. De winnaar werd fotograaf Akin Celiktas met een foto van een jonge vrouwe, gemaakt o de dag van de verboden Pride in Istanbul.

De serie van Lana Yanovska kreeg de meeste stemmen tijdens de expositie van de winnende foto’s in de Oude Kerk in Amsterdam. Bijna één van de zes bezoekers stemde op haar werk. In totaal werd de expositie bezocht door ruim dertienduizend mensen.

Meer werk van Lana Yanovska en werk van de nummers twee en drie, de serie ‘Mélanie en haar familie’ van de Franse fotograaf Vincent Gouriou en de serie ‘Manhattan, Zondag’ van de Amerikaanse fotograaf Richard Renaldi is te vinden op de site van Pride Photo Award.

 

(Bron: Pride Photo Award, foto: Lana Yanovska)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: