Flyers vinden gretig aftrek in Deventer, weinig animo om te helpen

love-is-love-in-deventerIn Deventer zijn vrijdagavond een kleine vijfduizend ‘Love is Love’- flyers verspreid. Het verspreiden van de flyers was een actie van COC Deventer en een reactie op de verspreiding van anti-homofolders in Amsterdam.

De flyers werden in de straten rond de Brink huis aan huis in brievenbussen gestopt en uitgedeeld aan mensen op terrassen.

Hartverwarmend

’Dit is een actie die is door iemand heel snel bedacht en dat is opgepikt door de media’, legt Rob Philip van COC Deventer uit. ‘Het is echt een reactie op een actie. Ik vind het geweldig dat het zo’n vlucht neemt en dat mensen daar ook direct op reageren.’ Ook vond hij het hartverwarmend dat een winkelier om extra flyers vroeg om op de toonbank te leggen.

Nooit vanzelfsprekend

Volgens Philip is de flyeractie in Deventer goed om mensen aan het denken te zetten.

‘Ik denk dat het altijd goed is om erover na te denken dat seksualiteit nooit vanzelfsprekend is en dat er mensen zijn die behoefte hebben zich daarover uit te spreken.’

Teleurstellend

Wel vindt hij het teleurstellend dat er vanuit de homogemeenschap nauwelijks gereageerd is op de oproep om mee te helpen met het uitdelen van flyers.

‘Ik heb de flyers uitgedeeld samen met een meisje dat nog niet eens uit de kast is.’

 

 

(Bron: Roze Golf, RTV oost, foto: screenshot RTV Oost)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: