Mannen bekennen verspreiden van anti-homofolder in Amsterdam

homohaatflyerEen man van 39 uit Rotterdam en twee 29-jarige mannen uit Den Haag hebben bekend dat ze anti-homofolders in Amsterdam hebben verspreid. Ze wilden volgens de politie een discussie ontketenen.

Afgelopen weekend werden in twee wijken van Amsterdam anti-homofolders verspreid. In de folder staat dat homoseksualiteit volgens de heilige boeken van moslims, christenen en joden verboden is. Verder staat erin dat 29 procent van de homoseksuele ouders hun kinderen misbruiken. De politie kreeg tientallen meldingen van mensen die aanstoot aan de folder hadden genomen.

De auto waarin de verspreiders reden is door een beveiligingscamera gefilmd. Die auto was niet van hen. Nadat de eigenaar van de wagen was benaderd door de politie, besloot hij de drie te vragen zichzelf aan te geven.

Strafbaar
Over de identiteit van de mannen wil de politie niets zeggen. Ze hebben geen banden met Adnan Oktar, een omstreden Turkse prediker met veel aanhangers onder moslimjongeren in het Westen. Ook hebben ze niets te maken met een Facebook-pagina die in de folder staat.

Of ze iets strafbaars hebben gedaan met het verspreiden van de folders is nog niet duidelijk. Justitie neemt daar later een besluit over.

Liefdesboodschappen
Als reactie op het verspreiden van de folders kregen duizenden Amsterdammers deze week een ‘Love is Love’-flyer in de bus. Het initiatief krijgt navolging in andere delen van het land, onder meer in Deventer. Daar gaan vrijdagavond vrijwilligers op pad om 5.000 ‘Love is Love’-flyers te verspreiden.

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: