Linker deel van de Protestantse Kerk roemt nieuwe koers van de EO

bidden-gevouwen-handenTwee organisaties uit de linkerflank van de Protestantse Kerk roemen de koers van de Evangelische Omroep (EO).‘Een positieve ontwikkeling die alle kerken in Nederland ten goede komt’, stellen de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) en Op Goed Gerucht (OGG) in een verklaring op de website van de VVP.

‘In de afgelopen jaren zien we dat de omroep steeds meer een spreekbuis wordt van alle kerken in Nederland – van vrijzinnig tot gereformeerd’, aldus de twee organisaties. ‘Dat doet zij enerzijds met traditionele uitzendingen zoals ‘Nederland zingt’ en anderzijds met programma’s over bijvoorbeeld homo-emancipatie’.

Kritiek

De VVP en OGG betreuren het dat de EO onlangs in opspraak is gekomen, omdat zij haar christelijke wortels losgelaten zou hebben. De kritiek was gericht op programma’s en op de aanstelling van de vrijzinnige Tom Mikkers als programmamaker.

De organisaties betreuren het ook dat onder druk van de kritiek op de koers van de EO een uitzending van ‘Het Vermoeden’ met als gast LHBT-dominee Wielie Elhorst is uitgesteld.

Steun

‘Als statement willen wij laten zien dat het nieuwe beleid van de EO door veel christenen ook wordt gesteund. Wij roemen de nieuwe koers die van de EO een omroep wil maken waar heel christelijk Nederland naar kan kijken’.

‘De VVP en OGG hopen dat de EO haar nieuwe koers blijft continueren en dat zij samen met de Ikon programma’s durft te blijven maken over onderwerpen die kunnen schuren.’

 

(Bron: VVP, Roze Golf; foto: EO)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: