EO stelt programma met dominee Elhorst over homoacceptatie uit

wielie-elhorstDe aflevering van het televisieprogramma ‘Het Vermoeden’ met dominee Wielie Elhorst is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat heeft de EO besloten, meldt Trouw.

Elhorst (foto) is homoseksueel en dit voorjaar door de Protestantse Kerk  in Amsterdam benoemd tot predikant met bijzondere opdracht voor de LHBT-gemeenschap. Het interview met Elhorst over LHBT-emancipatie zou zondag worden uitgezonden, aan de vooravond van Coming Out Dag, dinsdag aanstaande.

‘Ik kreeg te horen dat vanwege de onrust in de omroep besloten is het gesprek later uit te zenden’, zegt Elhorst in de krant.

‘We hebben onze leden toegezegd dat we extra waakzaam zullen zijn over de programma’s die we maken. Dit past daarbij,’ aldus een woordvoerder van de EO.

Kritiek

Er is onrust bij de leden over de koers van de EO. De onrust heeft te maken met het samengaan met de IKON. Tom Mikkers, lid van de vrijzinnige Remonstranten en openlijk homoseksueel, werd eerder aangenomen als programmamaker. Ook is er kritiek op het programma ‘Love Me Gender’, waarin transgenders opzoek gaan naar acceptatie en liefde.

Twee weken geleden stuurde de Appelgroep Beleid EO een open brief aan de directie van de omroep, waarin de verontrusting werd uitgesproken over het beleid van de omroep. Kort daarna stuurden ook twintig voorgangers van de Baptistengemeenten een open brief met hun zorgen over de koers.

 

(Bron: Trouw, foto: Liesbeth van Leeuwen/Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: