Radio 9 oktober: Bloed geven mag niet zomaar, een orgaan wel?

orgaandonatie-still-videoHet is de komende week Donorweek, een week om stil te staan bij de vraag of je na je overlijden organen en weefsel wilt afstaan of niet. Maar mogen en kunnen homoseksuelen donor worden?

Bloed geven is al een probleem als je als homoseksueel een actief seksleven hebt. Hoe zit dat dan met het doneren van weefsel en organen? Cees Brugman is donatiecoördinator van het Universitair Medisch Centrum Groningen en legt uit hoe het zit.

Het is niet alleen Donorweek, maar ook Coming Out Week. In Enschede en Hengelo is een uitgebreid programma met discussie, zang en film. Antek Olsanowski en Regine Hilhorst vertellen over de activiteiten en Regine draagt haar Coming Out Week gedicht voor.

De Coming Out Week is georganiseerd rond Nationale Coming Out Dag, dinsdag 11 oktober. Dan wordt in tal van gemeenten de regenboogvlag gehesen, om aandacht te vragen voor de acceptatie van homoseksuelen.

 

Foto: still uit campagnevideoCategorieën:Info uit de radio-uitzending, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: