Ook tweede week van Coming Out Week biedt voor elk wat wils

boys-dont-cryHet mag dan wel de Coming Out Week heten, maar het programma in Enschede en Hengelo duurt veertien dagen. Als we de activiteiten deze zomer in het Volkspark in Enschede niet meetellen.

Nu de tweede week van start gaat is het goed om je nog even te wijzen op een paar hoogtepunten uit het programma:

Zondag 9 oktober is de voorstelling ‘Boys don’t cry’. Boudewijn Koops en Jules van Rijn zijn twee vrienden. Ze worstelen ieder op hun eigen manier met hun identiteit. De twee acteurs spelen als het ware zichzelf; het verhaal is gebaseerd op hun eigen leven. Te zien in Wilminktheater / de Kleine Willem, in Enschede om 20:30 uur en dinsdag 11 oktober in De Nieuwe Kolk in Assen.

Sport

Maandag 10 oktober gaat het onder meer over homoseksualiteit en sport. Hoe is het om als topsporter uit de kast te komen, wat kan een scheidsrechter doen om een eind te maken aan spreekkoren op de tribune en hoe kan een sportmarketeer taboes doorbreken zonder de belangen van de sponsor te schaden? Het zijn vragen waar maandag een antwoord op komt van Ellie Lust (politie Amsterdam), Fijke Hoogendijk (scheidsrechter), Jeroen Schoon (docent sportmarketing) en Danny Hesp (oud-profvoetballer). Het gesprek staat onder leiding van Martha Riemsma (hoofdredacteur TC Tubantia). De bijeenkomst is gratis toegankelijk en begint om 16:00 uur in het gebouw van Saxion in Enschede.

Grenzeloos

Maandag 10 oktober is ook de muzikale talkshow ‘Grenzeloos Jezelf Zijn!?’ onder leiding van Bart van Haaster en Regine Hilhorst. Te gast zijn David Bos die onderzoek doet bij de UVA naar religie, etniciteit en de acceptatie van homoseksualiteit, journaliste Dounia Jari van Maruf (platform voor queer moslims in Nederland en wereldwijd),Omar Abdulghani homoseksueel en vluchteling en atheïst, Mounir Samuel een Nederlands politicoloog, publicist, Midden-Oostencorrespondent en auteur met een Egyptische achtergrond. De centrale vraag: hoe divers is ons ik? Hoe kan je grenzeloos jezelf zijn, als we steeds hokjes maken en stempels drukken op soort, maat en sekse? De atlkshow begint om 19:00 in het Harrie Bannink Theater Saxion in Enschede.

Religie

Donderdag 13 oktober gaat het over religie en homoseksualiteit in de Bibliotheek in Hengelo. Vanaf 20:00 uur praten onder leiding van Henk Nijhof met drie kerkelijk leiders: Bert Oude Engberink (voorganger van de Liberaal Joodse Gemeente), Herman Koetsveld (dominee Protestantse Gemeente Hengelo) en Jan Kerkhof Jonkman (pastor parochie Lumen Christi).

Het is maar een kleine greep uit het aanbod. Kijk voor het totale programma op comingoutdag.nu.Categorieën:Agenda, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: