Weinig animo in Twente om regenboogvlag te laten wapperen

Peperbus foto COC Zwolle 2In Twente doen vier gemeenten mee aan de Nationale Coming Out Dag 2016. Op de gemeentehuizen van Enschede, Hengelo, Losser en Tubbergen wordt dinsdag de regenboogvlag gehesen. De overige tien Twentse gemeenten doen niet mee.

De directeur van Artikel 1 Overijssel, Antek Olsanowski is er van overtuigd dat het er volgend jaar meer zullen zijn. Regiovoorzitter Van Veldhuizen, burgemeester van Enschede, bespreekt in december met de andere Twentse gemeenten de mogelijkheden om volgend jaar in heel Twente de regenboogvlag te laten wapperen tijdens Nationale Coming Out Dag.

Deventer en Zwolle

In Overijssel doen Deventer en Zwolle als regenbooggemeenten mee. Ook in Kampen wappert de regenboogvlag op het gemeentehuis,maar ook de Nieuwe Toren is dinsdag in regenboogkleuren gehuld. Raaltde doet ook mee aan de Coming Out Dag en ook diverse scholen in de regio steken de regenboogvlag uit.

Uit de kast

Op Coming Out Dag wordt aandacht gevraagd voor het moment waarop niet- heteroseksuelen openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomen. Dat wordt de coming out genoemd, het uit de kast komen.

Sinds 2009 wordt de dag, naar Amerikaans voorbeeld, ook in Nederland gehouden.

Week

Enschede en Hengelo organiseren gezamenlijk de Coming Out Week. Er is een groot aanbod van activiteiten. Zo zijn er speciale regenboogmenu’s, thema-, dialoog- en discussie bijeenkomsten, gaymovies en concerten.

 

(Bron: Roze Golf, foto Peperbs Zwolle 2015)

 Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: