Drag queens belaagd in Maastricht; optreden politie is ‘bizar’

drag-queen-maastrichtIn Maastricht zijn zaterdagavond drie drag queens lastig gevallen door een aantal jongeren. De drie hadden opgetreden in Café Rosé van het COC.

Op de Markt werden ze in het nauw gedreven door een aantal jongeren. Volgens het COC werden discriminerende teksten geroepen en waren de jongeren handtastelijk.

Volgens COC Limburg heeft de politie de jongeren niet terecht gewezen. Het COC heeft de indruk dat er van de kant van de politie zelfs enig begrip was voor de handelwijze van de jongeren.

Reactie

Een politieman zou een opmerking hebben gemaakt in de trant van ‘Als je zo over straat gaat kan je een reactie verwachten’, aldus een COC-woordvoerder die zelf één van de belaagde drie drag queens was.

De politie wijst die kritiek van de hand. De betrokken agenten hebben zaterdagavond gedaan wat ze altijd doen als twee groepen het met elkaar aan de stok krijgen: ze uit elkaar halen en elk een andere richting uit sturen, meldt een woordvoerder aan de regionale omroep L1.

‘Bizar’marcouch-twitter-drag-queens

Het Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch van de Partij van de Arbeid noemt de gebeurtenissen in Maastricht ‘bizar’ en gaat Kamervragen stellen.

 

(Bron: L1, COC Limburg, foto: één van de drie drag queens die zaterdag optrad, Facebook Café Rosé)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: