Coming Out Week van start met werk van veertien kunstenaars

rainbow JannyMet het werk van veertien Enschedese en Hengelose kunstenaars gaat zondag 2 oktober de Coming Out Week van start.

Het werk van de kunstenaars is te zien in het Rabotheater in Hengelo, op billboards langs de fietssnelweg F35 tussen Hengelo en Enschede en in de etalages van het gebouw van het anti-discriminatiebureau in Enschede.

De zeven deelnemende kunstenaars uit Enschede en de zeven uit Hengelo hebben zich laten inspireren door het thema ‘Uit de kast komen’.

De officiële opening van deze bijzondere tentoonstellingen is zondag 2 oktober in het Rabotheater in Hengelo. Daarna gaat het op de fiets over de F35 naar het pand van Artikel 1 Overijssel in Enschede.

Boys don’t cry

De Coming Out Week duurt tot en met zondag 16 oktober. Dan is er een meezing Bingo en een Coming Out Quiz in restaurant Fellini in Enschede.

Eén van de hoogtepunten is de voorstelling ‘Boys don’t cry’, zondag 9 oktober in het Wilminktheater in Enschede. Verder wordt op de nationale coming out dag de regenboogvlag gehesen op de gemeentehuizen in zowel Enschede als Hengelo.

Boegbeeld

Rainbow Janny is het boegbeeld van de Coming Out Week. Zij zal op diverse locaties acte de préséance geven om aandacht te vragen voor de acceptatie van LHBT-ers.

Het hele programma van de Coming Out Week is hier te vinden.Categorieën:Agenda, En verder, Overijssel

Tags:

%d bloggers liken dit: