Voetballer Andre Gray geschorst vanwege homofobe tweets

grayVoetballer Andre Gray, aanvaller bij de Engelse voetbalclub Burnley, is voor de komende vier wedstrijden geschorst door voetbalbond FA, voor homofobe uitspraken op Twitter.

Na een doelpunt van Gray in augustus dit jaar doken oude tweets uit 2012 op. Daarin schreef hij onder meer:  ‘Ligt het aan mij, of zijn die homo’s overal?’.  Achter het bericht zette hij de woorden ‘Burn’, ‘Die’ en ‘Makes me sick’.

De Engelse voetbal stelde daarop een onderzoek in en 25-jarige Gray wordt gestraft voor discriminatie en het diskrediet brengen van het voetbal.

Naast de schorsing moet hij een boete betalen van 25.000 pond.

Spijt

De voetballer heeft al gezegd dat hij spijt heeft van zijn uitlatingen. ‘Ik heb veel spijt van een aantal dingen dat ik in het verleden heb gedaan en realiseer me dat ik grote fouten heb gemaakt’, zegt Gray. ‘Ik wil echter benadrukken dat ik ontzettend hard heb gewerkt om mijn leven compleet te veranderen sinds die tijd. Voor de duidelijkheid: ik kan iedereen ervan verzekeren dat ik absoluut geen homofoob ben. Ik kan me alleen maar verontschuldigen en om vergiffenis vragen van degenen die ik heb beledigd.’

Zijn club is akkoord gegaan met de straf.

 

(Bron: Voetbalzone, Burnley, foto Burnley)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: