Minister Koenders neemt regenboogpad in New York in gebruik

regenboogpad-new-yorkIn New York is zondag een regenboogpad in gebruik genomen voor het hoofdkwartier van de Verenigde Naties. De eerste stappen werden officieel gezet door de Amerikaanse VN-ambassadeur Samantha Power en de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders.

Zij waren in het gezelschap van vertegenwoordigers van de stad New York.

Met het regenboogpad, het Path2Equality, wordt aandacht gevraagd voor de rechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Het pad ligt recht voor de VN-gebouwen waar deze week honderden wereldleiders bijeen zijn voor de opening van de Algemene Vergadering.

‘Verkeer moet hier letterlijk even stilstaan bij het belang van LHBT-rechten’, aldus Koenders.

Afgelopen juni zette de VN-mensenrechtenraad een grote stap door de rechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders een vast onderdeel op de agenda te maken. Ook besloot de raad een onafhankelijke expert aan te stellen die gaat rapporteren over LHBT-mensenrechten.

Koenders: ‘Door dit zebrapad hier aan te leggen tijdens deze belangrijke week, geven de stad New York en de LGBT Core Group een krachtig signaal af en vragen we aandacht voor de mensenrechten van LHBT’s in alle 193 VN-lidstaten.’

Nederland is samen met Argentinië co-voorzitter van de zogeheten LGBT Core Group, die woensdag een evenement organiseert waar Koenders met onder anderen VN-chef Ban Ki-moon en de Amerikaanse vice-president Joe Biden een lans zal breken voor de LHBT-gemeenschap.

 

(Bron: Rijksoverheid, foto Twitter Samantha Power)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: