Mister Gay roept gemeenten op de regenboogvlag uit te steken

tom-van-den-nieuwenhuijzenMister Gay Netherlands Tom van den Nieuwenhuijzen roept alle gemeenten in Nederland op om op 11 oktober, de Nationale Coming Outdag, de regenboogvlag uit te steken.

‘Door de regenboogvlag uit te hangen op Coming-Outdag onderstreept de gemeente haar steun voor de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap en laat de overheid zien dat zij er voor alle burgers op dezelfde manier is’, aldus Van den Nieuwenhuijzen in een open brief aan alle leden van het college van burgemeester en wethouders en leden van de gemeenteraad van de 390 gemeenten in Nederland.

Acceptatie

‘Ook u heeft een rol in deze strijd. U kunt de LHBTI-gemeenschap in uw gemeente een hart onder de riem steken door op 11 oktober de regenboogvlag uit te hangen. Daarmee laat u zien dat u als gemeente de LHBTI-gemeenschap in al haar diversiteit accepteert. Daarnaast bevordert de vlag het gesprek over de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap in Nederland.’

Wethouder

Tom van den Nieuwenhuijzen werd op 25 september 2015 verkozen tot Mister Gay Netherlands. Hij was toen gemeenteraadslid voor GroenLinks in Eindhoven. Sinds mei dit jaar is hij wethouder in buurgemeente Son en Breugel.

 

(Bron: Gay.nl, foto: gemeente Son en Breugel)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: