Jongen probeert mars in Mexico tegen homohuwelijk te stoppen

mexico-12-jarige-jongenEen foto van een jongen die probeert een protestmars tegen het homohuwelijk tegen te houden, gaat de hele wereld over. De 12-jarige jongen nam het op voor zijn oom die homo is.

De foto is zaterdag gemaakt door journalist Manuel Rodríguez in de Mexicaanse stad Celaya, waar 11.000 mensen de straat opgingen om te protesteren tegen het plan van president Peña Nieto om het homohuwelijk in het hele land te legaliseren.

De journalist nam de foto en sprak met de jongen, waarvan de naam niet bekend is gemaakt. De jongen vertelde: ‘Ik heb een oom die homo is en ik vind het niet leuk dat mensen hem haten.’

Tanks

De foto wordt vergeleken met de foto van de Chinese student op Tiannanmen Square in 1989, die voor een rij tanks staat. Ook wordt er een vergelijking gemaakt met de vrouw in een jurk die tegenover de recente foto gewapende politiemannen staat tijdens de protesten in Louisiana tegen politiegeweld tegen zwarten in de Verenigde Staten.

Openstellen

In Mexico Stad en in negen van de 31 staten in Mexico kunnen paren van gelijk geslacht al trouwen. Als het aan de president ligt, wordt het burgerlijk huwelijk in het hele land opengesteld voor paren van gelijk geslacht.

 

(Bron, AD, Regeneracion, foto: Manuel Rodríguez)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: