Spaanse homoseksuele arbiter opnieuw met de dood bedreigd

jesus-tomillero-respect-shirtAfgelopen weekeinde is de openlijk homoseksuele Spaanse scheidsrechter Jesús Tomillero opnieuw met de dood bedreigd.

De 21-jarige scheidsrechter kwam in april uit de kast. Nadat hij in mei gestopt was als scheidsrechter, maakte Jesús Tomillero nog een keer een uitzondering om zaterdag de wedstrijd C.D. Lasalle – Atlético Zabal te fluiten.

Toen hij floot en een strafschop toekende, werd er vanaf de tribune geroepen: ‘Stop ermee, homo!’.

Via Twitter ontving Tomillero allerlei doodsbedreigingen. Zo stuurden enkele ‘voetbalfans’ een afbeelding van een pistool met onder meer de tekst: ‘bereid je voor op wat gaat komen, homo’. Ook kreeg hij een afbeelding van zijn hoofd dat helemaal aan flarden leek geschoten.

Droom

jesus-tomillero-twitterDe politie is inmiddels een onderzoek gestart, maar voor Tomillero is de lol eraf. ‘Een droom die ik al sinds mijn tiende koester en beetje bij beetje afbrokkelt’, reageerde hij op Twitter.

Zijn huis wordt inmiddels bewaakt. ‘Dat is om me thuis veiliger te voelen. Ik kom sterker en met veel wil terug. Hoewel velen dat niet zouden willen’, zei hij tegen de sport-site Marca.

 

(Bron: Marca, AD, foto’s: Twitter)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: