Zoektocht van twee homoseksuelen in ‘Inside the Chinese Closet’

inside-the-closetDe documentaire Inside the Chinese Closet vertelt het verhaal van Andy en Cherry die op zoek zijn naar liefde en geluk in het levendige Shanghai.

Beiden zijn homoseksueel, maar hun families eisen van hen een heteroseksueel huwelijk én een kind.

Andy is dag en nacht op zoek naar een lesbische vrouw met wie hij kan trouwen en een kind kan krijgen. Via zijn online zoektochten en ondergrondse huwelijksmarkten ontmoet hij allerlei vrouwen, maar de juiste laat nog op zich wachten.

Cherry is al getrouwd met een homoseksuele man. Zij hoeft alleen nog maar een baby, maar die ‘zoektocht’ blijkt ingewikkelder dan ze had gedacht. Zullen Andy en Cherry hun eigen geluk en seksuele geaardheid ontkennen om tegemoet te komen aan de wensen van de maatschappij?

Gedurende de film botsen zij met de verwachtingen van hun ouders, van hun liefdespartners en van de partners van het verstandshuwelijk. De verhalen van Andy en Cherry vormen een afspiegeling van het moderne China en laten zien waar homo’s in de huidige Chinese samenleving tegen aan lopen.

De documentaire is dinsdag 13 september te zien op televisie, NPO2 in 2DOC om 22:55 uur.Categorieën:En verder

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: