‘Seks Tips, wat je van nichten leren kan’ binnen dag uitverkocht

Theun Plantiga (2)De muzikale komedie ‘Seks Tips, wat je van nichten leren kan’ was al binnen een dag uitverkocht. De voorstelling is vanaf 21 oktober te zien in Friesland.

‘Ik had wel verwacht dat het goed zou lopen, maar zo snel zo goed dat verbaast mij toch wel wat’, zegt acteur Theun Plantinga.

Plantiga speelt in het stuk een homoseksuele man (Alex) met wisselende contacten. Hij ontmoet Laura, een hetero vrouw, gespeeld door Julia Berendse. Zij zit in een huwelijk dat niet zo lekker loopt. Hij geeft haar tips om de seks wat spannender te maken..

Het stuk gaat niet alleen over seks, vertelt Plantinga in De middei fan Fryslân. ‘ Het stuk heeft ook een andere inhoud: het gaat over relaties, vriendschap en het verlies van een vriend aan aids. Maar daarom heen is het vooral een ontzettend hilarische voorstelling.’

Broadway

De voorstelling is gebaseerd op het Engelse boek ‘Sex Tips for Straight Women From a Gay Man.’ Het idee om het stuk tot een muzikale komedie te maken komt van Dick van den Heuvel. Hij schreef het script en regisseert de voorstelling.

Hij vond Plantinga een geschikte acteur voor de rol van Alex. Plantinga bedacht op zijn beurt dat er ook wel eten en drinken kon worden geserveerd tijdens de voorstelling en dat gaat ook gebeuren.

Première

De première van het stuk is op 21 oktober in Café ’t Dûke-Lûk in Veenwouden. De komedie in oktober en november ook nog te zien in Lemmer, Sneek, Dokkum en Wommels; daarna wordt het in de rest van Nederland gespeeld.

(Bron: Omroep Friesland, foto: screenshot)Categorieën:En verder

Tags: ,

%d bloggers liken dit: