Mexicaanse zanger Juan Gabriel (66) overleden na hartaanval

Juan GabrielIn zijn woning in Santa Monica is de Mexicaanse zanger Juan Gabriel overleden. Hij werd 66 jaar. Hij overleed aan een hartaanval.
Juan Gabriel, die eigenlijk Alberto Aguilera Valadez heette, verraste vriend en vijand door twee jaar geleden een video online te zetten van zichzelf in het gezelschap van een man. Hij was altijd erg terughoudend over zijn privéleven. Al jaren gingen er geruchten dat hij homoseksueel zou zijn. Op de vraag van een journalist naar zijn geaardheid, antwoordde hij: ‘lo que se ve, no se pregunta’ (‘je vraagt niet naar de bekende weg’).

Divo

De zanger had diverse bijnamen: ‘de Mexicaanse Elton John’, ‘de Mexicaanse Michael Jackson’ en ‘de divo uit Juarez’ werd hij genoemd. Hij schreef 1.800 liedjes en verkocht 100 miljoen albums. Bekende hits zijn ‘Amor Eterno’ en ‘Hasta que te conoci’. Nummers van hem zijn gezongen door artiesten zoals Julio Iglesias en Placido Domingo.

Bij zijn optredens liet hij zich graag bijstaan door Mexicaanse mariachi-orkesten en veel dansers. Een show van Gabriel kon wel vijf uur duren. Hij trad vrijdag nog op in Inglewood, in het zuidwesten van Los Angeles.

‘Vandaag is een verdrietige dag’

In een reactie op zijn overlijden noemde de Mexicaanse president Peña Nieto Gabriel ‘een stem en een talent die Mexico hebben belichaamd’. De regering gaat Gabriel gedenken met een plechtigheid in de nationale opera in de hoofdstad.

Verschillende artiesten hebben inmiddels gereageerd op het overlijden van Juan Gabriel. Enrique Iglesas zette een foto van hemzelf met de zanger op Twitter en schreef erbij: ‘Vandaag is een verdrietige dag. We zijn een van de grootste en meest getalenteerde artiesten ooit verloren.’

 

(Bron: de Telegraaf, de Volkskrant, Twitter, foto: Twitter)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: