Man giet kokend water over slapend homostel: veertig jaar cel

ketelEen man uit de Amerikaanse staat Georgia heeft een celstraf van veertig jaar opgelegd gekregen voor de mishandeling van een homostel. Hij goot kokend water over de twee mannen, die op dat moment lagen te slapen. Zij liepen ernstige brandwonden op.

Een van de slachtoffers is de zoon van de vriendin van de man. Hij logeerde samen met zijn partner bij zijn moeder. Volgens de 48-jarige verdachte, die vrachtwagenchauffeur is, gedroeg het homostel zich niet respectvol. Ze zouden dingen hebben gedaan die ‘niet horen als je een huis deelt met anderen’.

Hij besloot daarom een grote ketel met kokend water over hen heen te gieten. Na de aanval greep hij een van de slachtoffers vast en zei hij: ‘M’n huis uit, homo’.

Voorbedachte rade

Volgens de aanklager was er sprake van voorbedachten rade. De man zou de grootste ketel in het huis hebben uitgezocht. Vervolgens wachtte hij tot het water was gekookt. In die tijd had de man genoeg tijd om de consequenties van zijn daad te overdenken, aldus justitie. Daar was de rechter het mee eens.

Gerechtigheid

Het homostel reageerde opgetogen op de uitspraak. De mannen hebben na de aanval lang in het ziekenhuis gelegen. Beiden zijn meerdere keren geopereerd en hebben huidtransplantaties ondergaan.

In de rechtbank zeiden ze dat ze ongelooflijk veel pijn hebben gehad. Zo konden ze tijdlang niet zonder hulp eten, zich wassen of naar het toilet. Na de zitting zei een van hen dat er een last van zijn schouders was gevallen. ‘Eindelijk is er gerechtigheid.’

 

(Bron: NOS, afbeelding: archief )Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: